Borjúpaprikás 🇭🇺

A borjúpaprikás egy klasszikus magyar étel, amely a paprikás ételek családjába tartozik. Az étel gazdag, selymes szaftját a tejföl és a lassú főzés adja, ami különösen omlóssá teszi a húst. 

Pár évvel ezelőtt készítettem először borjúpaprikást és akkor nagyon-nagyon finomra sikerült 😊. Most úgy döntöttem itt az idő újra elkészíteni. Minden túlzás nélkül kijelenthetem, hogy az egyik kedvenc fogásunká vált 😊.

Hozzávalók:
- kb. 700 g borjúhús (pl. comb)
- 2 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál liszt

◾️A hagymát apró kockára vágjuk és az olajon megpirítjuk.
◾️Mehet hozzá a zúzott fokhagyma is, amit szintén kicsit lepirítunk.
◾️Felöntjük kb. 50 ml vízzel és ízesítjük a sóval, borssal, köménnyel és a paprikával.
◾️Beletesszük a kisebb kockára vágott, megmosott húst és fedő alatt, alacsony lángon puhára pároljuk (kb. 1,5-2 óra).
◾️A tejfölt a liszttel és pici vízzel csomómentesre keverjük és a puha húshoz adjuk.
◾️Pár percet forraljuk és el is készültünk.

🍚 Köret: Leggyakrabban galuskával vagy főtt tésztával tálalják, de jól illik mellé savanyúság is.

A teljes kiőrlésű galuska receptjét itt találjátok:




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések