Almás-diós kevert süti 🍎🍂🍁
Ha ősz, akkor nálam almás süti sok fahéjjal 🥰. Nagyon szeretem ilyenkor, hogy az egész lakást belengi a fahéj finom illata 🍁🍂.
Nos, az almán és a fahéjon kívül ebbe a mennyei desszertbe az ősz másik kincse, dió is kerül.
Az elkészítése pofon egyszerű, összekeverjük az alapanyagokat, tepsibe tesszük és már süthetjük is 😊.
Ha ti is szeretitek az almás desszerteket, ne hagyjátok ki 🥰.
Hozzávalók:
- 3-4 közepes alma
- 175 g teljes kiőrlésű liszt
- 75 g finomliszt
- 100 ml olaj
- 3 marék durvára vágott dió
- édesítőszer ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
◾️Az almákat meghámozzuk, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
◾️A diót egy aprítóban, vagy ennek hiányában egy sodrófával durvára zúzzuk.
◾️A liszteket átszitáljuk, és hozzáadjuk az almát, a diót, a olajat, az édesítőszert valamint a fahéjat.
◾️Összekeverjük a masszát, és egy közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük, és kb. 20 perc alatt megsütjük a süteményt (Tűpróba!)
💡Tipp: Tálalás előtt hintsük meg por édesítővel, és kínáljunk mellé baracklekvárt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése