Klasszikus gombaleves 🍄
Egy másik tökéletes Street Kitchen recept.
Nagyon sokféle gombaleves receptet próbáltam már, de ez az, ami a legtökéletesebb.
Betétként vajas galuskát készítek hozzá, de csak magában, e nélkül is szuper 😊.
Hozzávalók:
- 600 g gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 200 g sárgarépa
- 100 g fehérrépa
- 2 kanál olaj
- 2 kanál tejföl
- 1 csapott teáskanál keményítő
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 db babérlevél (elhagyható)
- 600 g gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 200 g sárgarépa
- 100 g fehérrépa
- 2 kanál olaj
- 2 kanál tejföl
- 1 csapott teáskanál keményítő
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 db babérlevél (elhagyható)
◾️Az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát és alacsony lángon 10 percig dinszteljük.
◾️Közben a gombát 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, majd hozzáadjuk a zöldségekhez és újabb 3 percig pároljuk.
◾️Meghintjük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, elkeverjük, felöntjük 1,2 liter vízzel és alacsony lángon főzni kezdjük a levest.
◾️Forrástól számított 15 perc után a tejfölt és a keményítőt alaposan összekeverjük. ◾️Hozzámerünk 4-5 evőkanálnyi levet, kikeverjük, és visszaöntjük a levesbe.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése