Gombapörkölt teljes kiőrlésű nokedlivel 🍄
Szintén egy remek recept Iklódi Dóra könyvéből.
Nagyon finom mind a pörkölt, mind a nokedli, és aki szkeptikus lenne annak megsúgom, hogy a nokedli is nagyon szuper a teljes kiőrlesű változatban is 😊.
A gombapörkölt hozzávalói:
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 250 g gomba
- 4 kanál olaj
- 2 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 100 ml zöldségalaplé
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 250 g gomba
- 4 kanál olaj
- 2 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 100 ml zöldségalaplé
A nokedli hozzávalói:
- 2 tojás
- 1 kanál olaj
- 250 teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- só
- 2 tojás
- 1 kanál olaj
- 250 teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- só
◾️A hagymát felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kicsit megpirítjuk.
◾️Beletesszük a felszeletelt gombát, meghintjük a paprikával, sóval, borssal és felöntjük az alaplével.
◾️Lefedve 15-20 perc alatt puhára pároljuk.
◾️A nokedlihez összekeverjük a tojásokat 150 ml vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót.
◾️Forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
◾️Ha feljöttek a víz felszínére, elkészültek.
💡Tipp: Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése