Tiramisu palacsinta 🇮🇹🥞

A tiramisu palacsinta a klasszikus olasz desszert és a magyar palacsinta tökéletes találkozása. A végeredmény egy lágy, krémes, kávéillatú édesség, ami egyszerre elegáns és házias.

Szerintem nagyon feldobja az alap palacsintát az, hogy egy kicsi extrát csempészünk bele 😊.

A palacsinta készítéséhez használhatjátok a jól bevált, saját recepteteket is, de az enyémet is szeretettel ajánlom mindenkinek 😊.

A palacsinta hozzávalói:
- 200 g zabpehelyliszt
- 300 ml tej
- 200 ml szénsavas ásványvíz
- 2 tojás
- 50 ml olaj
- pici só

A töltelék hozzávalói:
- 500 g mascarpone
- 20 g 1:4 édesítő
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- ½ üveg rumaroma
- kávé
- babapiskóta (a receptet az alábbi linken találjátok) 👇
+ kakaópor


◾️A palacsintához a hozzávalókat csomómentesre keverjük (ha szükséges szűrjétek át).
◾️A palacsintasütő serpenyőt vékonyan kiolajozzuk, és 1 merőkanálnyi tésztát egyenletesen eloszlatunk benne.
◾️Így kisütjük a palacsintákat.
◾️A töltelékhez a mascarponét az édesítővel, a vaníliaaromával és kb. 50 ml kávéval kikeverjük.
◾️A piskótákat beleforgatjuk a kávéba, hogy puhák legyenek (de ne áztassuk el).
◾️A kisült palacsinta tésztát megkenjük 1 evőkanál krémmel, és az alsó felére teszünk 1 kávéba áztatott piskótát. 
◾️Ezután feltekerjük.
◾️Tálalás előtt meghintjük kakaóporral.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések