Tiramisu házi babapiskótával 🇮🇹
Egy méltán híres olasz desszert, egy picit átformálva 😃.
⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés
Hőfok: 160°
Idő: 8-10 perc
Idő: 8-10 perc
A babapiskóta hozzávalói:
- 4 tojás
- 25 g 1:4 édesítő
- 90 g teljes kiőrlésű liszt
- 4 tojás
- 25 g 1:4 édesítő
- 90 g teljes kiőrlésű liszt
- 35 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csipet só
A krém hozzávalói:
- 400 g mascarpone
- 6 kanál porcukorhelyettesítő
- rumaroma ízlés szerint
- 300 ml habtejszín
- 250 ml tej
- 1 csomag vaníliapuding
- kb. 4 adag presszókávé
- 400 g mascarpone
- 6 kanál porcukorhelyettesítő
- rumaroma ízlés szerint
- 300 ml habtejszín
- 250 ml tej
- 1 csomag vaníliapuding
- kb. 4 adag presszókávé
◾️A tojásokat szétválasztjuk.
◾️A sárgáját fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az édesítőt is.
◾️A liszteket a sóval összekeverjük.
◾️A tojások fehérjét habbá verjük.
◾️Ezután óvatosan a sárgájához forgatjuk.
◾️A lisztet is hozzászitáljuk, fontos, hogy szitáljuk át.
●Én úgy csináltam, hogy a fehérjét és a lisztet apránként, felváltva adtam a sárgájához és így jobban eltudtam keverni.
◾️Habzsák segítségével babapiskóta formákat nyomunk a sütőpapíros tepsire és 160°-on 8-10 perc alatt megsütjük, alsó-felső sütésen.
◾️A pudingot a tejben megfőzzük és picit kihűtjük.
◾️A habtejszínt habbá verjük.
◾️A mascarponét az édesítővel kikeverjük és hozzáadjuk a tejszínhabot.
◾️Ebbe kerül a kihűlt puding és azzal is kikeverjük.
◾️A kávét lefőzzük, hozzáadjuk az aromát és beleforgatjuk a piskótákat.
◾️Én egy kalácsformát folpacckal kibéleltem és ebbe rétegeztem a piskótát és a krémet (hagyjunk a díszítéshez is).
◾️Utána pár órára hűtőbe tettem, majd kiborítottam a formából és utána díszítettem majd megszórtam kakaóporral.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése