Epermisu 🍓

Ha csak egyféle desszertet készítesz nyáron friss eperből szerintem ez legyen az 😊.

Az alapja, csakúgy, mint a tiramisunak babapiskóta, a krém pedig elképesztően finom és könnyű tejszínes-mascarponés eperkrém 🍓.

Ha a babapiskótát is szeretnétek teljes kiőrlésű változatban elkészíteni, a receptet itt találjátok 😊👇:

https://mentesenisjolehet.blogspot.com/2022/03/tiramisu-hazi-babapiskotaval.html

A krém hozzávalói:
- 500 g eper
- 250 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
- édesítőszer ízlés szerint

A szirup hozzávalói:
- 25 g 1:4 édesítőszer
- 200 ml víz
- 1 Bio citrom reszelt héja + leve

Az összeállításhoz:
- kb. 400 g babapiskóta 
- 250 g friss eper

◾️A sziruppal kezdünk.
▪️ A vizet az édesítőszerrel és a citrom reszelt héjával, valamint a levével felfőzzük.
◾️500 g epret egy botmixer segítségével pürésítünk.
◾️A tejszínt elkezdjük habbá verni az édesítőszerrel, és amikor fodrozódni kezd, hozzáadjuk a mascarponét is.
◾️Ha stabil habot kaptunk, mehet hozzá az eperpüré is.
◾️Kb. 250 g epret apróra vágunk.
◾️Egy formát folpackkal kibélelünk.
◾️A piskótákat a szirupba mártjuk, és kirakjuk vele a forma alját.
◾️Erre mehet a krém, majd az apróra vágott eper fele.
◾️Jöhet egy újabb réteg piskóta, majd a krém és az eper másik fele.
◾️A krémből a díszítéshez tegyünk félre pár kanállal.
◾️Végül még egy réteg krém, egy réteg piskóta és pár órára (de legjobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
◾️A formából kiborítva, vékonyan megkenjük a tetejét krémmel, és tetszés szerint díszítjük.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések