Házi BigMac 🍔

Tudom, hogy a gyorséttermi "kaják", nem pont a legegészségesebbek közé tartoznak. Ettől függetlenül nagyon sokan szeretjük az ott kapható szendvicseket, burgereket. 

Ha valaki mégsem rajong a "mekis" finomságokért, ezt a burgert akkor is érdemes kipróbálni, mert zseniálisan finom és nagyon kiadós is.

A recept Suga Paulina  Instagram oldaláról származik.

A buci receptjét itt találjátok:

https://mentesenisjolehet.blogspot.com/2022/03/hamburger-buci.html

Húspogácsa hozzávalói:
- 500 g darált marhahús
- só
- bors

A pácolt uborka hozzávalói:
- kb. 4 db csemegeuborka
- 2 kanál cukor
- 6 kanál víz
- 2 csipet fahéj
- 2 szem szegfűszeg

A szósz hozzávalói:
- 3 kanál majonéz
- 1 kanál mustár
- 1 kanálhegynyi pirosarany
- 1 kanál pácolt uborka
- 2 csipet fokhagymapor

Az összeállításhoz: 
- jégsaláta
- ½ fej kockára vágott hagyma
- pár darab karikára vágott csemegeuborka
- cheddar lapkasajt

◾️A pácolt uborkát érdemes előző nap elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. 
◾️A húspogácsához a darált húst fűszerezzük, majd a "masszát" két folpack közé tesszük, kinyújtjuk és kb. a buci nagyságával megegyező kiszúróval köröket szaggatunk belőle (nekem sem volt akkora szaggatóm, ezért egy műanyag, kör alakú edény tetejével készítettem a pogácsákat). 
◾️A szószhoz az alapanyagokat összekeverjük. 
◾️Kb. 1 kanálnyi olajat teszünk egy serpenyőbe és megsütjük a húsok mindkét oldalát. 
◾️Az egyik húsra még forrón ráteszünk 1 darab sajtot.
◾️Ezután a forró serpenyőben megpirítjuk a 3 felé vágott buci mindhárom darabját. 
◾️Jöhet az összeállítás.
▪️A buci alját megkenjük a szósszal vékonyan. 
▪️Erre kerül a kockára vágott hagyma, a karikázott csemegeuborka és a felcsíkozott saláta. 
▪️Következhet a sajtos húspogácsa, majd a buci középső darabja, amit előzőleg szintén megkentünk vékonyan a szósszal. 
▪️Újra jöhet a hagyma, csemegeuborka, a saláta és a sima, sajt nélküli húspogácsa. 
▪️Végül rákerül a teteje és már fogyaszthatjuk is.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések