Hamburger buci 🍔
Az eredeti recept Suga Paulina Instragram oldaláról származik, azt alakítottam diéta baráttá.
⏲️ Sütés: Hőlégkeverés
Hőfok: 180°
Idő: 20 perc
Idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 420 g teljes kiőrlésű liszt
- 180 g finomliszt
- 100 g joghurt
- 20 g friss élesztő
- 200 ml langyos tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 40 g olaj
- 1 tojás + 1 a tetejére
- 420 g teljes kiőrlésű liszt
- 180 g finomliszt
- 100 g joghurt
- 20 g friss élesztő
- 200 ml langyos tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 40 g olaj
- 1 tojás + 1 a tetejére
◾️Az alapanyagokat egybe öntjük egy dagasztógép üstjébe és kidagasztjuk.
◾️Duplájára kelesztjük majd a tésztát lemérjük, és egyenlő darabokra osztjuk (ha nagyobb bucikat szeretnénk 4 darabra, ha kisebbeket 6 darabra osszuk).
◾️Gombócokat formálunk a bucikból és tepsire tesszük őket.
◾️Letakarva még 20 percet kelesztjük, majd lekenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
💡Tipp: Ha szeretnénk, még szezámmagot is szórhatunk a tetejére.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése