Diplomata puding
Nagyon finom, sütés nélküli desszert. Piskóta és vaníliás krém alkotja a tetejére pedig tejszínhab és mazsola kerül.
Nekem nagyon hasonlít az ízvilága az oroszkrém tortáéhoz.
Próbáljátok ki ti is.
Eredeti recept: Veronica's cake
A teljes kiőrlésű babapiskóta receptjét itt találod:
https://mentesenisjolehet.blogspot.com/2022/03/tiramisu-hazi-babapiskotaval.html
Hozzávalók:
- 1 csomag babapiskóta (teljes kiőrlésű változatra találsz receptet az oldalon)
- 1 csomag vaníliás puding
- 500 ml tej
- 1,5 kanál 1:4 édesítő
- vanília kivonat/vanília paszta
- 200 ml tejszín
- kb. 1 marék mazsola rumba áztatva
- 100 ml rum
- 1 csomag vaníliás puding
- 500 ml tej
- 1,5 kanál 1:4 édesítő
- vanília kivonat/vanília paszta
- 200 ml tejszín
- kb. 1 marék mazsola rumba áztatva
- 100 ml rum
◾️A pudingot az édesítővel és a vaníliával megfőzzük a tejben majd kihűtjük.
◾️A tejszínt habbá verjük és a kihűlt pudinghoz forgatjuk.
◾️Egy gyümölcskenyérformát vagy egy edényt esetleg tepsit kibélelünk folpackkal.
◾️Az aljára kerül egy réteg krém, erre egy sor babapiskóta, amit meglocsolunk rummal.
◾️Szórjuk meg a mazsolával.
◾️Így folytassuk a rétegezést, amíg a forma megtelik.
◾️Hűtőben pihentessük 6-8 órát majd borítsuk ki a formából és húzzuk le róla a folpackot.
💡Tipp: Tejszínhabbal, mazsolával díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése