Gesztenyekrémleves 🌰

Régóta szerettem volna készíteni gesztenyekrémlevest és most, az ünnepek előtt úgy gondoltam vágjunk bele és teszteljük le, megállja e a helyét az ünnepi asztalon 😊.

Nagyon-nagyon ízletes, krémes leves lett a végeredmény, ami akár melegen, akár hidegen igazi ünnepi finomság lehet 🥰.

Készíthetjük otthon, saját magunk sütötte gesztenyéből is, de én most gesztenyemasszát használtam hozzá. Fontos, hogy ez esetben, diéta esetén, natúr vagy édesítőszerrel készült gesztenyemasszát válasszunk és ne a cukros változatot 😊.


Hozzávalók:
- 250 g gesztenyemassza
- 100 g mazsola (ezt akár ki is hagyhatjátok belőle)
- rumaroma, ízlés szerint
- 800 ml tej
- 1,5 evőkanál mézhelyettesítő
- 1 evőkanál 1:4 édesítő
- 200 ml tejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor

◾️Első lépésben a mazsolát beáztatjuk a rumaromába.
◾️A gesztenyemasszát villaval összetörjük.
◾️A pudinport az édesítővel és a tejből kb. 100 ml-el csomómentesre keverjük.
◾️A többi tejet melegíteni kezdjük és ha felmelegedett, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a pudingot és a gesztenyemasszát. 
◾️Kb. 2-3 percet főzzük.
◾️Egy botmixerrel egyneműsítjük a levest és hozzáadjuk a leszűrt mazsolát és a mézhelyettesítőt is.
◾️A tejszínt habbá verjük és tálaláskor díszítjük vele a levest 😊.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések