Csupa csokis keksz 🍪

Mindenki tudja, hogy a Mikulást fincsi keksszel és egy pohár friss tejjel illik várni 😁😃.

Ennél a keksznél biztosan nem találsz finomabbat és csokisabbat 😋❤️.

Kívül ropogós, belül puha és szaftos, szóval tuti sikert érhetünk el vele (nemcsak a Mikulásnál 😉😁).
Gyerkőcökkel is bátran neki lehet állni a készítésének és együtt alkotni, hogy biztosan sok finomság kerüljön mindenki csizmájába 😊.

Nálam kb. 12 darab közepes méretű keksz készült ebből a mennyiségből.

⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 190°
Idő: 10 perc


Hozzávalók:
- 200 g + 50 g cukormentes étcsokoládé
- 84 g teljes kiőrlésű liszt
- 36 g finomliszt
- 35 g 1:4 édesítő
- 80 g margarin
- 2 tojás 
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor

◾️Az átszitált lisztekhez hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport, az édesítőt és összekeverjük a száraz hozzávalókat.
◾️200 g csokit a margarinnal mikróban vagy vízgőz felett megolvasztunk.
◾️A tojásokat kikeverjük egy picit majd hozzáadjuk a csokis krémet és a száraz összetevőket is.
◾️A tésztát alaposan kikeverjük.
◾️Ezután alufóliával lefedjük és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
◾️A maradék 50 g csokit apróbb kockákra vágjuk.
◾️A hűtőből kivéve vizes kézzel tetszés szerinti gombócokat formálunk a tésztából, majd picit kilapítjuk és hézagosan egy sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket.
◾️Minden keksz tetejére szórunk az apróra vágott csokoládéból és 190°-ra előmelegített sütőben megsütjük kb. 10 perc alatt.

💡Tipp: Fontos, hogy ne süssük túl. A sütőből kivéve nyersnek tűnhet a keksz, de így lesz az igazi, belül igazán szaftos 😊.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések