Tejszínes-karamellás krémes 🧡

Ezzel a sütivel jó pár évvel ezelőtt ismerkedtem meg az egyik barátnőm jóvoltából 😊.

Aki cukorbeteg vagy inzulinrezisztens, mint tudjuk, sajnos nem fogyaszthat karamellát, de ezzel a finom desszerttel abszolút hozható a karamellás ízvilág 😊.
Ezenfelül szerintem nagyon mutatós is, a tetejét díszítő márványos mintától.

Az alapja a már jól ismert lisztmentes kakaós piskóta, a krém selymes karamellás pudingos, amit megkoronáz a könnyű tejszínhab. 

Most, hogy itt az ősz és a bekuckózós időszak, szerintem megéri meglepni vele a családot 😊.

⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 180°
Idő: 15-20 perc


A tészta hozzávalói:
- 5 tojás
- 15 g 1:4 édesítő
- 65 g kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 100 ml víz

A krém hozzávalói:
- 2 csomag karamellás pudingpor
- 500 ml tej
- 37 g 1:4 édesítő
- 200 g margarin

A tetejére:
- 400 ml tejszín
- 2 teáskanál karamellás pudingpor
- 2 teáskanál olaj
- 100 ml víz
- édesítőszer, ízlés szerint

◾️A piskóta hozzávalóit jól kikeverjük.
◾️Egy sütőpapírral kibélelt, közepes tepsibe simítjuk és 180°-ra előmelegített sütőben 15-20 percet sütjük.
◾️A pudingporokat a tejben csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük majd kihűtjük.
◾️A margarint az édesítővel kikeverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot is, amivel szintén simára keverjük.
◾️A krémet a tészta tetejére simítjuk.
◾️A tejszínt édesítőszerrel habbá verjük és a krémre egyengetjük.
◾️Két evőkanál karamellás pudingport az olajjal, vízzel és édesítőszerrel simára keverjük és picit besűrítjük.
◾️Megvárjuk míg langyosra hűl és a tejszínhab tetejére csurgatjuk.
◾️Ezután egy villa segítségével a tejszínhabba "cirógatjuk" a karamellás öntetet és így érjük el a szép márványos mintát.
◾️Pár órára hűtőbe tesszük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések