Krémes almaleves 🍂🍎🍏🍁
A gyümölcsös leveseket általában hidegen szeretjük fogyasztani, de ez a finom almaleves melegen is nagyon-nagyon jól esik a hűvös estéken 😊. Persze, ha hidegen kanalaznátok inkább, úgyis szuper 😊.
Gyorsan elkészíthető és biztos vagyok benne, hogy mindenki tetszését elnyeri majd az őszi időszakban.
És persze nem utolsó sorban az is hozzátartozik ehhez a leveshez, hogy elképesztő őszi illatok lengik be a házat a készítése közben 🍁🍂.
Hozzávalók:
- kb. 500-600 g alma
- fahéj, ízlés szerint
- egész szegfűszeg, ízlés szerint
- édesítőszer, ízlés szerint
- csipet só
- 200 ml tejszín
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- citromlé, ízlés szerint
◾️Az almákat meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk őket.
◾️Egy fazékban annyi vizzel engedjük fel őket, amennyi kb. ellepi, majd mehet bele a fahéj, az édesítőszer és egy teatojásban a szegfűszeg is.
◾️Alacsonyabb lángon, lefedve puhára pároljuk az almákat.
◾️A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve a leveshez adjuk.
◾️1-2 percet forraljuk és el is készültünk.
💡Tipp: Tejszínhabbal tálaljuk.



Megjegyzések
Megjegyzés küldése