Szilvás-tejfölös krémes 💜

Ha ősz, akkor a gyönyörű színek, finom illatok és ízek jutnak eszünkbe 😊🍂🍁.

Nálam mindenféle őszi finomság jöhet: dió, szilva, alma..🧡🤎.

Most egy szilvás krémes sütit készítettem, aminek a receptjét már régóta nézegettem. A tésztája omlós, vajas tészta, a krém pedig selymes és könnyű tejfölös-pudingos-szilvás.

Ha nálatok is szuper volt idén a szilvatermés (mint Apukámnál 😁🥰), vagy csak ennétek egy mennyei őszies sütit, próbáljátok ki 🥰.

⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 180°
Idő: 35-40 perc


A tészta hozzávalói:
- 280 g teljes kiőrlésű liszt
- 220 g finomliszt
- 200 g margarin vagy vaj
- 37 g 1:4 édesítő
- 1 tojás
- 12 g sütőpor

A krém hozzávalói:
- 600 ml tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál 1:4 édesítő
- 400 ml tejföl
- 4 tojásfehérje
- kb. 400 g szilva

◾️Az átszitált liszteket a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk az édesítőt, a tojást valamint a sütőport és összeállítjuk a tésztát.
▪️Ha túl száraz lenne, adjunk még hozzá 1 evőkanál tejfölt.
◾️⅓-⅔ arányban szétosztjuk a tésztát. A kisebb darabot a fagyasztóba, a nagyobbat a hűtőbe tesszük 1 órára.
◾️A pudingokat az édesítővel a tejben megfőzzük.
◾️Közben a tojásfehérjéket habbá verjük és a még forró pudinghoz forgatjuk.
◾️Picit hagyjuk hűlni. Eközben apróbb darabokra vágjuk a szilvákat.
◾️Ha kicsit kihűlt a puding mehet hozzá a tejföl és a szilva is.
◾️A nagyobb tésztát kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
◾️Rásimítjuk a krémet, majd kivesszük a fagyasztóból a kisebb darab tésztát és a krémre reszeljük a reszelőnk nagyobb lyukacsain.
◾️180°-ra előmelegített sütőben, légkeveserésen 35-40 percet sütjük.

💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések