Banános tekercs vagy másnéven elefántkönnycsepp 🍌

Az elefántkönnycsepp nevet ez a süti arról kapta, hogy mikor felszeletelik, a banán kör alakja és a körülötte lévő tészta egy hatalmas könnycsepp formájára emlékeztet – innen jön a „könnycsepp” elnevezés.

Én jó pár évvel ezelőtt, az első munkahelyemen ismerkedtem meg vele, és már első kóstoláskor is nagyon ízlett 😊❤️.

A sütibe nem kell lisztet tennünk, ezért diétába is beilleszthető. A tetejére tetszés szerint kerülhet vékony csokoládés bevonat is 😊.

⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 180°
Idő: 15 perc


A tészta hozzávalói:
- 6 tojás
- 40 g kakaópor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál 1:4 édesítő

A krém hozzávalói:
- 2 banán
- 20 g kakaópor
- 25 g negyedannyi édesítő
- 200 g margarin
- 200 ml tej
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 tojás

◾️A tojásokat kettéválasztjuk.
◾️A sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük.
◾️Hozzáadjuk a kakaóport és a szódabikarbónát, amivel szintén elkeverjük a tojások sárgáját.
◾️Óvatosan beleforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét.
◾️Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetjük a tésztát, és 180°-ra előmelegített sütőben 15 percet sütjük.
◾️Ha picit kihűlt lehúzzuk róla a sütőpapírt és nedves konyharuha segítségével feltekerjük. Így hagyjuk teljesen kihűlni.
◾️A tojást, a pudingport és a tejet csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Ezután folpackkal lefedve kihűtjük a krémet.
◾️A margarint az édesítővel habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémet is.
◾️A krémet kétfelé vesszük és az egyik részhez hozzáadjuk a kakaóport.
◾️Kitekerjük a tésztalapot és először a sárga, majd a kakaós krémmel megkenjük.
◾️A süti szélére tesszük a meghámozott, egész banánokat és óvatosan feltekerjük a tésztát.
◾️Hűtőbe tesszük néhány órára.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések