Csőben sült brokkoli 🥦
A diéta során unalmassá tud válni a párolt zöldség vagy saláta köretként. Ha picit szeretnétek feldobni a köreteteket, akkor próbáljátok ki ezt a csőben sült brokkolit.
A csőben sütés (vagy másnéven gratinírozás) során a puhára párolt zöldségeket krémes szósszal, mártással (pl. besamel) öntjük nyakon és reszelt sajttal szórjuk meg sütés előtt.
Annyira kiadós, hogy akár önmagában is fogyaszthatjuk 😊.
Nálam most brokkoli készült, de számtalan más zöldséggel is kipróbálhatjátok 😊.
⏲️ Sütés: Hőlégkeverés
Hőfok: 180°
Idő: 30 perc
Hozzávalók:
- kb. 450-500 g brokkoli (lehet fagyasztott is)
- 30 g margarin
- 2 evőkanál liszt
- 500 ml tej
- 200 g reszelt sajt
- só, bors
- szerecsendió
◾️A brokkolit enyhén sós vízben puhára pároljuk (vigyázzunk, hogy ne pároljuk túl).
◾️A vajat felolvasztjuk és a lisztet megpirítjuk rajta.
◾️Ezután folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejet, a fűszereket és a reszelt sajt felét (100 g).
◾️A hőre visszatéve besűrítjük a mártást.
◾️A megpárolt brokkolit kisebb tepsibe vagy sütőedénybe tesszük és ráöntjük a mártást.
◾️Megszórjuk a sajt másik felével és 180°-ra előmelegített sütőben 30 percet sütjük légkeverésen.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése