Eperkrémleves túrógombóccal 🍓

Az eper az egyik olyan gyümölcs, amit talán mindenki szeret ❤️🍓.

Rengeteg desszertet, finomságot készíthetünk belőle, de önmagában (tejszínhabbal, csokoládéba mártva 😋) is szuper.

Nálunk most leves készült belőle, amit túrógombóccal koronáztam. 
Hidegen igazi frissítő lehet a meleg időben 😊.


Hozzávalók:
- kb. 500 g eper (lehet fagyasztott is)
- őrölt fahéj, ízlés szerint
- csipet őrölt szegfűszeg
- édesítőszer, ízlés szerint
- citromlé, ízlés szerint
- 1 evőkanál keményítő
- 100 ml natúr joghurt
- 200 ml tejszín

A túrógombóc hozzávalói:
- 3 evőkanál búzadara
- 250 g túró
- édesítőszer, ízlés szerint
- 1 tojás

◾️Az epret kb. 1 liter vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget illetve az édesítőt és lefedve főzni kezdjük.
◾️Amint felforr, alacsony lángon 15-20 percet főzzük.
◾️Közben a joghurtot, a tejszínt és a keményítőt csomómentesre keverjük.
◾️Az epret egy botmixerrel egyneműsítjük, visszatesszük a hőre és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a joghurtos keveréket is.
◾️Ha szükséges ízesítjük még citromlével.
◾️1-2 percet forraljuk és el is készültünk.
◾️Kicsit hagyjuk hűlni, majd pár órára tegyük hűtőbe.
◾️A gombóchoz a túrót, az édesítőt és a  búzadarát kikeverjük.
◾️Hozzáadjuk a tojást, szintén alaposan elkeverjük és 30 percre hűtőbe tesszük.
◾️A hűtőből kivéve gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat.
◾️Ha feljönnek a víz tetejére, 1 percet főzzük még őket, majd óvatosan szedjük ki őket a vízből egy szűrőkanál segítségével.

💡Tipp: Tejszínhabbal, szeletelt mandulával tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések