Sertésszelet vadász módra 🥩🍄
Nálunk, mint már többször is említettem, nagyon nagy kedvencek a mártásos fogások 😊.
Most ezt a finom sertéskarajt készítettem el 😊.
Gombával, fehér borral és tejszínnel készül és nagyon kiadós 😊.
Erdei gombával a legfinomabb, de ennek híján készíthetjük csiperkével vagy másmilyen gombával is 😊.
Hozzávalók:
- 500 g sertéskaraj
- 2-3 evőkanál sertés zsír
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 150 ml víz
- 150 ml fehér bor
- só, bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 250 g gomba
- 200 ml tejszín
- 1 teáskanál keményítő
◾️A húst megmossuk, felszeleteljük és kiklopfoljuk.
◾️Sózzuk, borsozzuk majd a zsíron mindkét oldalát elősütjük.
◾️A visszamaradt zsíron megpirítjuk a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát.
◾️Hozzáadjuk a gombát és azt is picit lepirítjuk (1-2 perc).
◾️Felöntjük a vízzel majd sózzuk, borsozzuk és mehet hozzá a pirospaprika is.
◾️Hozzáöntjük a bort is.
◾️Ezután lefedve 1-1,5 órát pároljuk alacsonyabb hőfokon.
◾️A tejszínt a keményítővel csomómentesre keverjük és ha megpuhult a hús, hozzáadjuk folyamatos kevergetés mellett.
◾️Pár percet forraljuk még és el is készültünk.
🍚 Köret: Párolt rizs,petrezselymes rizs, bulgur, durum tészta.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése