Húsvéti vendégváró virslis nyuszik 🐇🐰🥚

Igyekszem minden ünnepre különleges finomságokkal készülni 😊. Próbálok kísérletezni a formákkal, hogy mindenki arcára egy kis mosolyt csaljak általuk is 😊.

Húsvétra most ezek az aranyos nyuszikák készültek 😊.

Igaz nagyon picit időigényesebb az elkészítése, de szerintem megéri a fáradozást 😊.

⏲️Sütés: Hőlégkeverés

Hőfok: 180°
Idő: 30-35 perc

Hozzávalók:
- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 400 ml tej
- 1 csomag száraz élesztő (7 g)
- 1 teáskanál cukor
- 1-2 teáskanál só
- 100 ml olaj
- 1 tojás + 1 a kenéshez
- 5-6 szál virsli

◾️Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk.
◾️A liszteket átszitáljuk és elkeverjük a sóval.
◾️Hozzáadjuk a tojást, az olajat és a felfuttatott élesztőt, majd kidagasztjuk a tésztát.
◾️Lefedve meleg helyen 1 órát kelesztjük.
◾️Ezután kb. 14 gombócot készítünk a tésztából.
◾️Vékonyan olajozott felületen kisodorjuk a gombócot kb. 40 cm-re.
◾️Ezután "U" alakba állítjuk.
◾️Az alsó részt felhajtjuk a a két "szár" kb. feléig és az így keletkező hurokba belefűzzűk a virslit. Én egy szál virslit 3 darabra vágtam.
◾️Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a nyuszikat és még 30 percet kelesztjük.
◾️Lekenjük őket felvert tojással és szemet készítünk nekik egész borsból, valamint orrot egész köményből.
◾️180°-ra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30-35 percet sütjük őket.

💡Tipp: Ha szeretnétek kisebb gombócokat is készíthettek és akkor több pici nyuszitok lesz 😊.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések