Csirkemell ketchupos-joghurtos pácban 🍅🍶
A jó időben szinte mindannyian szeretünk a szabadban bográcsozni, grillezni 😊.
Nálunk sincs ez másként, mi is szívesen készítjük a finomságot ilyenkor kint a kertben, az udvarban 😊.
Egy kontakt grillel pedig akár őszön,télen a hűvösebb időben is készíthetünk finom grillezett húsokat.
Az egyik kedvenc pácom, ez a ketchupos joghurtos pác. Általában egy éjszakát áll a pácban a hús és másnap finom és omlós lesz a végeredmény 😊.
Ha van kedvetek, irány a szabadba és próbáljátok ki Ti is 😊❤️.
Hozzávalók:
- 500-800 g csirkemellfilé
- 300 ml natúr joghurt
- petrezselyem, ízlés szerint
- 2-3 gerezd fokhagyma
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál ketchup
- gyömbér, ízlés szerint
- só, bors
- szerecsendió, ízlés szerint
◾️A pác hozzávalóit keverjük össze alaposan egy zárható edényben.
◾️A húst szeleteljük fel, majd sózzuk és borsozzuk.
◾️Forgassuk bele a hússzeleteket a pácba, zárjuk le az edényt és tegyük egy éjszakára, de minimum 3 órára hűtőbe.
◾️Ezután tegyük a forró grill lapra és süssük meg őket.
🍚 Köret: Nálunk a friss saláta a legkedveltebb hozzá, de akár rizzsel is tálalhatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése