Citromos szelet 🍋

A Nagymamám régi receptjei között böngésztem újfent, és így találtam rá ennek a citromos sütinek a receptjére 😊👵.

Nálunk nagyon mennek a citromos finomságok (legyen szó levesről, főfogásról vagy sütiről), ezért adta magát hogy én is elkészítsem 😊.

Két omlós tészta lap között, finom citromos krém bújik meg, és még a tetejére is kerül egy vékony réteg 😊. Ezt meghintjük étcsoki forgáccsal és kész is mennyei desszert 😊.

Ha kedvet kaptatok hozzá, készítsétek el 😊.

⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 180°
Idő: 6-7 perc

A tészta hozzávalói:
- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 90 g finomliszt
- 37 g 1:4 édesítő
- 1 tojás
- 80 g margarin
- 1 csomag sütőpor
- 100-150 ml tej

A krém hozzávalói:
- 300 ml tej
- 1 csomag vaníliapuding
- 200 g margarin
- 50 g 1:4 por édesítő
- 1 Bio citrom reszelt héja + leve
+ a tetejére reszelt cukormentes csoki

◾️A margarint az átszitált lisztekkel és a sütőporral elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk az édesítőt, a tojást illetve a tejet (Ne tegyük bele az összes tejet egyszerre, mert lehet hogy nem lesz szükség a teljes mennyiségre. Az a lényeg, hogy egy jól gyúrható, sima tésztát kapjunk.)
◾️Ha összeállt a tészta, két egyforma részre osztjuk és sütőpapírral borított tepsi hátoldalán megsütjük 180°-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 6-7 perc alatt.
◾️A krémhez a  pudingot a tejben megfőzzük és teljesen kihűtjük.
◾️A puha margarint a por édesítővel kikeverjük. 
◾️Hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a citrom levét és héját, majd simára keverjük.
◾️A ⅔-ad részével megtöltjük a lapokat, a maradék ⅓-ot pedig a tetejére simítjuk.
◾️Megszórjuk reszelt cukormentes csokoládéval és legalább 1 napot pihenni hagyjuk, hogy a lapok megpuhuljanak.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések