Kolozsvári gombás csirkemáj 🍄

Nálunk elég gyakran kerül az asztalra csirkemájjal készült fogás, mert amellett, hogy gyorsan elkészül, nagyon sok vitamint és vasat is tartalmaz.

A csirkemáj nagyon sokféleképp elkészíthető és feldobható. Készíthetjük rántva, baconba göngyölve vagy egy finom raguként 😊.
Én most ez utóbbit választottam 😊.

Ha ti is kedvelitek a csirkemájat, mindenképpen próbáljátok ki 😊.

Hozzávalók:
- 500 g csirkemáj
- 150 g füstölt szalonna vagy kolozsvári szalonna
- 2 fej hagyma
- 250 g gomba
- só, bors
- majoranna
- 1 teáskanál pirospaprika
- 140 g tejföl
- 2 evőkanál liszt

◾️A szalonnát apró kockákra vágjuk, a hagymát pedig felszeleteljük.
◾️A szalonnát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a gombát is, amiket szintén megpirítunk.
◾️A csirkemájat megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk, ezután pedig mehet a hagymás-gombás raguhoz. Fehéredésig sütjük.
◾️Ezután felöntjük 50 ml vízzel és ízesítjük a borssal, a majorannával és a pirospaprikával (a sót csak a végén adjuk hozzá, mert másként megkeményedik tőle a máj).
◾️Lefedjük és 15-20 perc alatt, alacsony lángon puhára pároljuk.
◾️A tejfölt a liszttel és pici vízzel csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve a májhoz adjuk.
◾️Végül sózzuk és el is készültünk.

🍚 Köret: Párolt rizs, petrezselymes rizs, bulgur.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések