Juliska szelet 👵❤️

Egy újabb gyöngyszem a Mamám régi receptjei közül 😊. 
Igazi kincsként őrzöm Mama régi receptkönyvét és a kézzel írt receptjeit 😊.

A Juliska szeletet egy finom kakaós-diós piskóta és főzött krém alkotja 😊, a tetejére pedig vékony csokiréteg vagy csokireszelék kerül 😊.

Annyit módosítottam rajta, hogy én nem vágtam félbe a piskótát, hanem az egészben hagyott tészta tetejére kentem a krémet.
Természetesen ha úgy szeretnétek akár a két lap közé is kenhettek egy vékony réteget 😊.

⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 180°
Idő: 30 perc

A tészta hozzávalói:
- 140 g teljes kiőrlésű liszt
- 60 g finomliszt
- 4 tojás
- 12 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 1 marék darált dió
- 1 evőkanál kakaópor
- 60 g 1:4 por édesítő

A krém hozzávalói:
- 300 ml tej
- 3 evőkanál liszt
- 200 g margarin
- 50 g 1:4 por édesítő

◾️A tojásokat kettéválasztjuk.
◾️A sárgáját az édesítővel és a vízzel alaposan kikeverjük.
◾️A fehérjét habbá verjük.
◾️Az átszitált lisztekhez hozzáadjuk a sütőport, a diót és a kakaóport.
◾️A sárgájához felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tojásfehérje habot, vigyázva, hogy ne törjük össze.
◾️Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tésztát és 180°-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (TŰPRÓBA).
◾️Ha megsült egy rácsra borítjuk és megvárjuk míg kihűl.
◾️A krémhez a lisztet a tejben sűrűre főzzük és kihűtjük.
◾️A puha margarint az édesítővel habosra keverjük és beledolgozzuk a kihűlt főzött krémet is.
◾️A piskótát vagy kettévágjuk és közé illetve a tetejére is kenünk krémet, vagy egyben hagyjuk és csak a tetejét kenjük meg.

💡Tipp: Csokimázzal bevonjuk a tetejét vagy csokit reszelünk rá.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések