Húsvéti szendvics koszorú 🐰🥚🥪
Aki velem együtt a 90-es években vagy az előtt volt gyerek, biztosan emlékszik arra a nagyon finom szendvicsre, amit Anyukánk, Nagymamánk készített Húsvétkor a locsolkodóknak 😊.
Aki esetleg nem ismerné: zsúrkenyér vajjal megkenve, rajta szalámival vagy sonkával, reszelt sajttal, főtt tojással, csemege uborkával, amit a pötty Piros Arany tesz tökéletessé 😊.
Nos, most ezt a mennyei Húsvéti szendvicset készítettem el, leveles tésztában 😊.
Ha van kedvetek készítsétek el Ti is az ünnepre 😊.
⏲️ Sütés: Hőlégkeverés
Hőfok: 200°
Idő: 15-20 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tészta
- kb. 2-3 közepes csemegeuborka
- 2 főtt tojás
- 6-7 szelet sonka (lehet csirkemell-, gépsonka vagy akár a finom főtt sonkából is tehettek bele)
- reszelt sajt
+ 1 tojás a kenéshez
◾️A sonkát, a főtt tojásokat és az uborkát felkockázzuk.
◾️A sajtot lereszeljük.
◾️A leveles tésztát kitekerjük (én már rögtön a tepsin tekerem ki és így nem kell feleslegesen mozgatni a már megtöltött tésztát).
◾️Kb. az ⅓-ad részét egy derelye vágóval vagy egy késsel bevagdossuk (kb. 1 cm széles csíkokra).
◾️A másik felére kerülnek a finomságok.
▪️A bevagdosott rész fölé kb. 1 cm-el kezdjük el pakolni a sonkát, a tojást, az uborkát és végül a reszelt sajtot.
◾️A szabadon hagyott részt megkenjük felvert tojással.
◾️Az egészben hagyott, megtöltött részt a szabadon hagyott, tojással megkent részre hajtjuk és óvatosan lenyomkodjuk, hogy ne tudjon kifolyni a töltelék.
◾️Ezután a a felcsíkozott részt ráhajtogatjuk a tekercsre.
◾️A két végétől fogva, óvatosan koszorú formára hatjuk a tekercset.
◾️Megkenjük a koszorút felvert tojással.
◾️200°-ra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük.
💡Tipp: Piros Arany pöttyökkel kínáljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése