Csokis-vaníliás süti tojásfehérjével🤎💛

Nálam rendszeres, hogy tojásfehérje marad egy-egy sütés alkalmával. Ezeket mindig összegyűjtöm, lefagyasztom és ha szükség van rá, csak előkapom a mélyhűtőből.

Ebbe a csokis-vaníliás sütibe nem kell sem liszt, sem pedig cukor, a tészta a tojásfehérjékből készül.

Bármilyen gyümölccsel feldobható és ha megsült nagyon puha, könnyű desszert lesz a végeredmény.

Ha nálatok is van félretéve tojásfehérje, a felhasználására tökéletes ez a recept 😊.

⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 200° majd 170°
Idő: 20 perc

Hozzávalók:
- 277 g tojásfehérje
- 25 g negyedannyi édesítő
- pici ecet vagy citromlé
- 60 g csokoládés pudingpor
- 60 g vaníliás pudingpor
- ½ evőkanál kakaópor
- vaníliaőrlemény/ zero vanillin
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- 2x ½ mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál olaj
- gyümölcsök

◾️A csokis pudingport a kakaóporral, két kanál kókuszreszelékkel és fél mokkáskanál szódabikarbónával összekeverjük.
◾️A vaníliás pudingport az őrölt vaníliával vagy zero vanillinnel, két kanál kókuszreszelékkel és ½ mokkáskanál szódabikarbónával szintén összekeverjük.
◾️A tojások fehérjéhez hozzáadjuk az ecetet/citromlevet és habosítani kezdjük.
◾️Amikor már jó stabil a hab, mehet hozzá az édesítőszer is.
◾️A felvert hab egyik felét a csokis, a másik felét a vaníliás alaphoz adjuk és óvatosan összeforgatjuk.
◾️Végül mindkét masszához adunk 1-1 evőkanál olajat és vigyázva, hogy a habot ne törjük össze beledolgozzuk.
◾️Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a csokis tésztát.
◾️Mehet rá a vaníliás massza és egy kanál segítségével úgy keverjük össze a két tésztát, hogy örvényes mintája legyen.
◾️Végül beledobáljuk a gyümölcsöket.
◾️200°-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük, majd 170°-ra visszavesszük a hőmérsékletet és még kb. 10 percet sütjük a sütit (TŰPRÓBA).



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések