Csirkemell meggymártással 🍒

Erre az ételre talán mindenki emlékszik az óvodás és iskolás éveiből.

Nekem is a kedvenceim közé tartozik a mai napig 😊.

Rövid idő alatt elkészíthető, ezért egy zsúfoltabb hétköznapon vacsorára is bevethető.

Plusz érv mellette, hogy egy válogatósabb gyerkőcnél is siker arathatunk vele 😊.

⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 180°
Idő: 15-20 perc


Hozzávalók:
- kb. 500-600 g csirkemell
- 250 g fagyasztott meggy
- 1 fahéj rúd
- kb. 5 szem szegfűszeg
- édesítőszer ízlés szerint
- só
- 30 g keményítő
- 150 ml tej
- olaj

◾️A meggyet feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi.
◾️Hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget (teatojásban) és az édesítőszert.
◾️Forrástól számítva 2-3 percet főzzük.
◾️Közben a tejben csomómentesre keverjük a keményítőt.
◾️Ha felfőtt a meggy, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a keményítős tejet.
◾️A húst besózzuk és minden oldalát pici olajon kérgesítjük (kb. 1-2 percet sütjük minden oldalát).
◾️A sütőt közben 180°-ra előmelegítjük.
◾️Ha kérgesítettük a húst, egy kisebb tepsibe tesszük és mehet a sütőbe 15-20 percre.
◾️A sütőből kivéve pár percet hagyjuk hűlni és felszeleteljük.

💡Tipp: Köretként főtt burgonyát, párolt rizst vagy pirított darát kínálhatunk mellé.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések