Croque Monsieur ("krok mösziö) 🇨🇵🥪
Már régóta szerettem volna francia reggelit (vagy vacsorát 😀) készíteni itthon.
A croque monsieur-re esett a választásom, hogy elsőként kipróbáljam 😊.
Úgy gondolom megérte 😊. Nagyon finom, a besameltől krémes, mennyei reggeli 😊.
Ha van időtök és szeretnétek megadni a módját a reggeliteknek, próbáljátok ki ti is 😊.
⏲️ Sütés: Hőlégkeverés
Hőfok: 200°
Idő: 15-20 perc
Hozzávalók:
- teljes kiőrlésű toast kenyér (én 12 szeletből készítettem)
- 6 szelet sonka
- 12 szelet sajt (lehet gouda, trappista, edami)
- kb. 100 g vaj
- kb. 40 g liszt
- 300 ml tej
- 1 tojássárgája
- só
- bors
- szerecsendió
◾️A vajat megolvasztjuk és megpirítjuk rajta a lisztet.
◾️Hozzáadjuk a tejet, a tojássárgáját és sűrűre főzzük a mártást.
◾️Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
◾️Egy sütőpapírral bélelt tepsire kiteszünk 6 szelet kenyeret.
◾️Minden szelet kenyeret megkenünk a besamelmártással (kb. 1 evőkanál) és teszünk rá 1 szelet sonkát és 1 szelet sajtot.
◾️A másik 6 szelet kenyérrel "betakarjuk" őket és mégegyszer megkenjük őket a besamellel.
◾️Mehet mind a hat kenyérre még 1-1 szelet sajt.
◾️ 200°-ra előmelegített sütőben 10-20 percet sütjük őket (addig, amíg a sajt megpirul a tetején).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése