Sajtgombóc leves

Mivel én nem kifejezetten vagyok "leveses", ezért sokszor okoz fejtörést, hogy mit készítsek éppen ebédre vagy vacsorára.

A sajtgombóc leves felkeltette a figyelmem és úgy gondoltam próbáljuk ki 😊 és vigyünk egy kis különlegességet a levesünkbe a kis gombócok által.

Nos a leves átment a teszten, és ezután biztosan gyakran fog az asztalra kerülni 😊.

Próbáljátok ki ti is 😊.

Hozzávalók:
- 1 fej hagyma (helyette használhattok újhagymát vagy póréhagymát is felkarikázva)
- kb. 3 sárgarépa
- 1 kisebb darab zeller
- petrezselyem
- ételízesítő
- 1 evőkanál liszt
- 1 zöldségleves kocka

A sajtgombóc hozzávalói:
- 100 g sajt (trappista, edami, gouda)
- 2 evőkanál liszt
- 1 tojás
- szerecsendió
- só, bors

◾️A hagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük.
◾️Hozzáadjuk a megtisztított felaprított répát, zellert és picit átfuttatjuk ezeket is az olajon.
◾️Megszórjuk a liszttel a zöldségeket és felöntjük kb. 1 liter vízzel.
◾️Mehet bele a leveskocka, az ételízesítő és fedő alatt alacsonyabb lángon puhára főzzük a zöldségeket.
◾️A gombócokhoz a sajtot lereszeljük, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és fűszerezzük a szerecsendióval, a sóval és a borssal.
◾️Kisebb gombócokat formálunk belőle vizes kézzel  és ha megfőttek a zöldségek, a levesben elkészítjük a gombócokat is.
◾️Kb. 2-3 perc alatt megfőnek.

💡Tipp: Friss petrezselyemmel tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések