Napóleon desszert 🍨💛

A Napóleon sütivel vagy tortával talán már többen találkoztatok 😊. A mille feuille néven ismert is ismert süteményt, leveles tészta és a közé rétegezett finom, könnyed, vaníliás krém alkotja.

Ennek a finomságnak a pohárdesszert változata készült most nálam, némi módosítással és természetesen mentes kivitelben 😊.

A tészta hozzávalói:
- 126 g teljes kiőrlésű liszt
- 54 g finomliszt
- 120 g margarin
- 1 teáskanál 1:4 édesítőszer
- 1 csipet só

A krém hozzávalói:
- 300 ml tej
- 2 tojássárgája
- 15 g 1:4 édesítőszer
- ½ csomag vaníliapuding
- 30 g margarin

◾️A tésztához a liszteket a sóval átszitáljuk.
◾️Hozzáadjuk az édesítőszert és belereszeljük a hideg margarint.
◾️Egy késes aprítóval vagy a kezünk segítségével morzsás állagúra dolgozzuk a liszteket a margarinnal.
◾️Egy serpenyőben, közepes hőfokon aranyszínűre pirítjuk a tésztamorzsát.
◾️A tejhez hozzáadjuk a tojások sárgáját, az édesítőszert és a pudingport, majd sűrű krémet főzünk belőlük.
◾️Még melegen mehet bele a margarin, amivel simára keverjük a krémet.
◾️Ha kihűlt a krém a morzsával poharakba rétegezzük.

💡Tipp: Tejszínhabbal, gyümölccsel, por édesítővel meghintve tálaljuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések