Krémes paradicsomos spagetti 🍅🍝
A paradicsomos spagetti az olasz konyha egyik legismertebb és legkedveltebb fogása. Egyszerű, mégis ízekben gazdag étel, amelyben a lédús paradicsom, az illatos fokhagyma, az olívaolaj és a friss bazsalikom tökéletes harmóniát alkotnak. Egy kis mascarpone vagy reszelt parmezán hozzáadásával krémesebbé tehető, így még selymesebb állagot és gazdagabb ízt kapunk.
Régen szerettem volna készíteni igazi szaftos, paradicsomos tésztát.
Gyorsan elkészül, a mascarponétól szuper krémes és nem mellesleg laktató is 😊.
Vegetáriánusként is simán fogyasztható, mert nem tartalmaz húst 😊.
Eredeti recept: Street Kitchen
Hozzávalók:
- 250 g durum spagetti
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- 400-500 ml sűrített paradicsom
- só, bors
- bazsalikom
- édesítőszer, ízlés szerint
- 2 evőkanál mascarpone
◾️A tésztát sós, forró vízben kifőzzük.
◾️A zúzott fokhagymákat az olajon megfuttatjuk.
◾️Hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt, a sót, a borsot, a bazsalikomot és az édesítőszert.
◾️Mehet bele a mascarpone is és pár percet rotyogtatjuk még.
◾️A szószt a kifőtt tésztával összekeverjük és várunk kb. 30 percet, hogy a tészta felszívja a szószt és még szaftosabb legyen.
💡Tipp: Reszelt sajttal is tálalhatjátok.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése