Almafánk 🍎🍏🍩

Ha elkészítitek ezt a fánkot, nem kell aggódnotok a szalagok miatt, ellenben nagyon finom desszert kerülhet az asztalra általa.

Itt nincsen szükség dagasztásra. 
Az almafánknál igazából csak összekeverjük a hozzávalókat, picit állni hagyjuk a tésztát, kisütjük és már készen is vagyunk.

A kezdő háziasszonyok jóbarátja is lehet ez recept 😊😃.


Hozzávalók:
- 175 g teljes kiőrlésű liszt
- 75 g finomliszt
- 25 g friss élesztő
- 10 g 1:4 édesítő
- 500 ml tej
- 1 kg alma
- 2 tojás

◾️Az almák megpucolásával és lereszelésével kezdünk.
◾️Ezután az átszitált lisztekhez adjuk az elmorzsolt élesztőt, az édesítőt, a tojásokat valamint a tejet és csomómentesre keverjük a tésztát.
◾️Mehet bele a reszelt alma és elkeverjük a tésztával.
◾️Folpackkal lefedve legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
◾️A hűtőből kivéve egy fagyiskanál vagy ennek hiányában egy kisebb merőkanál, esetleg evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

💡Tipp: Fahéjas por édesítővel meghintve, cukormentes lekvárral kínáljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések