Grízgaluska leves 🍲

Nálam a legnagyobb mumus a főzés terén a grízgaluska volt. Sosem sikerült jól. Túl kemény maradt, nagyon lágy lett a massza..
Az óvodai rossz élmények miatt nem is igazán kedveltem, mert ott sem ettem sosem igazán finom grízgaluskát.

Ennek azonban vége lett, miután sikerült a tökéletes receptet megtalálni 😊.
Most már minden galuska szuperül sikerül és nagy élvezettel fogyasztja a grízgaluska levest a család 🥰.

Ha ti sem találtátok még meg a megfelelő receptet, ne csüggedjetek, próbáljátok ki az enyémet, mert ezzel biztos lesz a siker 😊.

A leves hozzávalói:
- 3 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 250 g zöldborsó
- só
- bors
- ételízesítő

A grízgaluska hozzávalói:
- 3 tojás
- 2 csipet só
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 135 g búzadara
- friss petrezselyem

◾️A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, felaprítjuk és feltesszük főni annyi vízben, amennyi levest szeretnénk.
◾️Hozzáadjuk a sót, a borsot és az ételízesítőt, majd alacsony lángon puhára főzzük a zöldségeket.
◾️A galuskához a tojásokat a sóval picit felverjük és hozzáadjuk a szódabikarbónát is, amivel szintén egy kicsit elkeverjük.
◾️Mehet bele a búzadara. Ezt elkeverjük alaposan, lefedjük folpackkal és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
◾️Egy nagyobb lábosban vizet forralunk egy teáskanál sóval, majd ha felforr visszavesszük a hőfokot annyira, hogy csak gyöngyözzön a víz.
◾️2 teáskanál segítségével vagy egy nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a vízbe a galuskákat. (Inkább kisebbeket szaggasunk, mert megdagadnak.)
◾️Ezután lefedjük őket és 20 percet főzzük.
◾️Végül leszűrjük és el is készültek a galuskák.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések