Vegyes gyümölcsleves 🍒🍓🍑

A gyümölcsleves náluk télen-nyáron biztos siker 😊.
Mindegy, hogy csak egyféle gyümölcsből készül vagy vegyesen, mind egy cseppig elfogy.

Nálam fontos, hogy ne sok szegfűszeg kerüljön bele, mert úgy sem a párom, se pedig én nem igazán szeretjük.

A gyümölcsökből szinte bármilyet tehetünk bele, nálam most fagyasztott gyümölcsből (cseresznye, eper, barack, ribizli) készült 😊, de akár befőttből (diéta esetén cukormentes), friss gyümölcsből is készíthetitek.

Hozzávalók:
- 500 g fagyasztott vegyes gyümölcs
- 2 rúd fahéj
- kb. 8-10 darab szegfűszeg
- édesítőszer, ízlés szerint
- 400 ml tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor

◾️A gyümölcsöket kb. annyi vízben, amennyi ellepi, főzni kezdjük.
◾️Hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget (ezt teatojásba teszem és így kerül a levesbe, hogy utána könnyen kivehető legyen) és az édesítőszert.
◾️Forrástól számítva 15-20 percig főzzük.
◾️Közben a pudingport csomómentesre keverjük a tejben.
◾️A főzés végén folyamatosan kevergetve a levesbe öntjük a tejjel elkevert pudingport, és pár perc alatt besűrítjük.

💡Tipp: Tejszínhabbal, szeletelt mandulával tálaljuk.



 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések