Isler 🍫🍑

Az egyik legfinomabb aprósüti számomra az isler.
Egyszerűen nem tudok ellenállni a finom baracklekvárral töltött, csokoládéval bevont kis korongoknak 😊😋.

Így, hogy közeledik a Karácsony 🎄, ajánlom figyelmetekbe, akár az ünnepek idejére is.

Nekem baracklekvárral az igazi, de készíthetitek málnával, meggyel, szilvával is.

⏲️Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 180°
Idö: 15 perc


Hozzávalók:
- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 90 g finomliszt
- 200 g margarin
- 25 g negyedannyi édesítőszer
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 tojássárgája
- 100 g darált dió
- fahéj ízlés szerint
- cukormentes lekvár
- kb. 250-300 g cukormentes csokoládé
- 3 evőkanál olaj

◾️Az átszitált lisztekhez hozzáadjuk a sütőport, az édesítőszert és a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a diót és a fahéjat, majd összegyúrjuk a tésztát.
◾️Ezután folpackba csomagolva kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
◾️A hűtőből kivéve lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát.
◾️Tetszés szerinti méretű kiszúróval korongokat szaggatunk belőle.
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük.
◾️A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15 perc alatt megsütjük.
◾️Ha megsültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni.
◾️Ezután minden második korongot megkenünk a lekvárral és befedjük egy üres tésztalappal.
◾️A csokit a mikróban felolvasztjuk (30 mp-es részletekben, minden részlet után átkeverve), majd hozzáadjuk az olajat.
◾️Minden süti tetejét bevonunk a csokival és hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen rajta.

💡Tipp: Egész dióval, darált dióval vagy más magvakkal díszíthetjük.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések