Mustáros-tejfölös csirkemáj
A csirkemáj jó választás, ha gyorsan szeretnétek finom vacsorát készíteni.
Az mellett, hogy finom ételeket készíthetünk belőle, fontos hogy egészséges is, rengeteg vasat és vitaminokat is tartalmaz.
Sokféleképpen elkészíthetjük, akár raguként, de például rántva vagy sütve, baconbe göngyölve is ízletes.
Ezt a receptet a neten keresgélve találtam, Sóbors oldalán.
Nagyon megtetszett, szóval én is elkészítettem és nagyon ízlett 😊. Annyit módosítottam az elkészítésen, hogy én majorannával is fűszereztem.
Ha szeretitek a májat, próbáljátok ki ti is.
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- olaj
- 500 g csirkemáj
- 200 g gomba (lehet fagyasztott is)
- 200 ml tejföl
- 100 ml tejszín
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- majoranna
◾️A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a májat, amit szintén pirítani kezdünk fehéredésig.
◾️Mehet bele a gomba, a tejföl, a tejszín és a mustár, valamint a bors és a majoranna.
◾️Lefedve kb. 20 percet pároljuk közepes hőfokon.
◾️Végül sózzuk, 1-2 percet rotyogtatjuk még, és el is készültünk.
💡Tipp: Párolt rizzsel, petrezselymes rizzsel, burgonyával, esetleg tésztával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése