Birsalmakrémleves 🍏

A birsalma szerintem méltatlanul keveset szerepel a gasztronómiában. Talán a legismertebb finomság, amit a birsből készítenek, a birsalmasajt. 

Mindeddig én sem fordítottam különösebb figyelmet rá, idén viszont úgy gondoltam, hogy ebből az őszi 🍁🍂 gyümölcsből is megpróbálok valamit készíteni.

A levesre esett a választásom, mert úgy gondolom nincs is finomabb egy tányér meleg levesnél, amikor kint már hűvösre fordul az idő.

A birsalmáról fontos tudni, hogy savanyúbb, mint az almák többsége, ezért használtam több édesítőt hozzá.

Hozzávalók:
- 4 közepes méretű birsalma
- kb. 3-4 evőkanál negyedannyi édesítő
- fahéj
- szegfűszeg
- 1 csomag zero vanillin
- 200 ml tejszín

◾️Az almákat meghámozzuk és kivágjuk a magházukat.
◾️Felkockázzuk, egy közepes lábosba tesszük az almakockát és felengedjük kb. 1 liter vízzel.
◾️Hozzáadjuk az édesítőt, a fahéjat, a szegfűszeget valamint a zero vanillint és forrástól számítva nagyjából 20 percig főzzük alacsonyabb fokozaton.
◾️Ha megpuhult az alma, egy botmixerrel krémesítjük.
◾️A hőre visszatéve, beleöntjük a tejszínt újra felforraljuk és el is készült.

💡Tipp: Szeletelt mandulával, tejszínhabbal tálaljuk.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések