Kijevi csirkegolyók 🧆
Mint már említettem nálam minden bundázott hús telitalálat 😃. Jöhet a hagyományos rántott karaj, a bécsi szelet, a párizsi szelet mindet szeretem 😃.
A kijevi csirkemellet szerintem sokan ismerik közületek is. A kijevi csirkemellet, ha étteremben járunk, nagyon gyakran választom. A hús szeletbe fűszeres vajat töltünk, bebundázzuk és kisütjük.
Ez a húsgolyó teljesen megegyezik a hagyományos kijevi csirkemellel, annyi különbséggel, hogy a hússzeletek helyett golyókba töltjük a vajat, majd ezt panírozzuk és sütjük meg.
Szerintem egy próbát megér, ha valami igazán finomat szeretnétek varázsolni az asztalra 😊.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemellfilé
- 50 g vaj
- 100 g sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- petrezselyem
◾️A vajat, a sajtot, a felaprított petrezselymet, a sóval, a borssal és a szerecsendióval kikeverjük.
◾️Ezután golyókat formázunk belőle, majd kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
◾️A húst megmossuk, megtisztítjuk és egy aprítóban vagy húsdaráló segítségével pépesre dolgozzuk.
◾️Ízesítjük sóval és borssal.
◾️Kb. 1 evőkanálnyi csirkemellből korongot formálunk, majd beleteszünk a közepébe egy vajas golyót és gombóccá formázzuk.
◾️Ha minden gombóc elkészült, a szokásos sorrendben bepanírozzuk. Én most duplán paníroztam, hogy biztosan ne folyjon ki a töltelék sütés közben.
◾️Végül bő olajban kisütjük a golyókat.
💡Tipp: Én zöldséges rizzsel tálaltam, de bármilyen másféle rizzsel is készíthetitek vagy akár hasábburgonyával, burgonyapürével, párolt zöldségekkel is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése