Fűszeres szilvaleves vörösborral 🍂🍷🍁
Végre itt a kedvenc időszakom, az ősz 🍁🍂.
Nagyon-nagyon szeretem ennek az évszaknak a színeit, illatait, ízeit ❤️.
Apukámnál sok szilva termett idén, ezért került a fagyasztóba is belőle, most pedig elkészítettem az a levest, amit már régóta kiszerettem volna próbálni 😊.
Ha szeretnétek ráhangolódni az őszre, akkor ezzel a levessel elkezdhetitek a bekuckózást 😊.
Miközben főzzük, mennyei illatok töltik be a házat, az íze pedig abszolút meghozza az őszi hangulatot 😊.
Hozzávalók:
- kb. 500 g szilva (lehet fagyasztott is)
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 evőkanál 1:4 édesítő
- 8-10 szem szegfűszeg
- 750 ml víz
- 250 ml vörösbor
- 2 evőkanál citromlé
- ½ csomag vaníliapuding
◾️A negyedekbe vágott szilvát egy közepes lábosba tesszük és felöntjük a vízzel valamint a borral.
◾️Hozzáadjuk az édesítőszert, a citromlevet, a fahéjat és a szegfűszeget (a szegfűszeget tegyük teatojásba, mert úgy sokkal könnyebben kiszedhetjük a levesből a főzés végén).
◾️Forrástól számítva kb. 30 percet főzzük, majd néhány darab szilvát kiveszünk belőle, a többit pedig egy botmixerrel krémesítjük.
◾️A pudingport kevés vízzel keverjük csomómentesre és folyamatosan kevergetve adjuk a leveshez.
◾️1-2 percet forraljuk és el is készült a leves.
💡Tipp: Tejszínhabbal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése