Csirkepörkölt 🍗

A párommal való összeköltözés előtt, én maximum a csirkemellből készült pörköltet voltam hajlandó megenni.

Nos ez, miután összeköltöztünk gyorsan megváltozott (némi noszogatás után 😃) és azóta már szívesen fogyasztom a sertés, a marha vagy a csirkecombból készült pörköltet is 😃.

Az elkészítése talán a legtöbb embernek nem újdonság, de ha kezdő háziasszonyként még keresitek a megfelelő receptet, akkor próbáljátok ki ezt 😊.

Nálunk a csirkecomb mellett kerül bele csirkemell, csirkemáj és csirkezúza is 😊.

Hozzávalók:
- kb. 4 csirkecomb
- 400 g csirkemell
- 250 g csirkezúza
- 250 g csirkemáj
- 2 fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika

◾️A csirkecombokat megmossuk és megtisztítjuk. A szintén megmosott csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, a zúzát pedig megtisztítjuk és apróra vágjuk.
◾️A megpucolt hagymát felkockázzuk és az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, kb. 50 ml vizet.
◾️Mehet bele a csirkecomb, a mell és a zúza majd főzni kezdjük.
◾️Kb. 2 órát főzzük és közben, ha szükséges pótoljuk alatta a vizet.
◾️Közben megtisztítjuk a májat is.
◾️Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a májat és még 20 percet főzzük.

💡Tipp: Köretként galuskát (teljes kiőrlésűt találtok a blogon), durum tésztát, bulgurt kínálunk mellé. 
Tejföllel is tálalhatjuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések