Rigó Jancsi 🤎🍫🤎

A Rigó Jancsi egy hagyományos magyar süti, két kakaós piskótalap között ét- és tejcsokoládés krémmel.

Egy kicsit alakítottam ugyan rajta, hogy mindenki bátran fogyaszthassa, de ez az ízéből semmit nem vett el 😊.

A kakaós piskóta helyett két lisztmentes piskótalapot készítettem és ez közé került a kétféle cukormentes csokoládékrém 😊. A tetejére vékony csokiréteg került és már készen is lett a mennyei édesség ❤️.

Ha szeretitek a csokis süteményeket ti se hagyjátok ki 😊❤️


A tészta hozzávalói:
- 5 tojás
- 70 g 1:4 édesítőszer
- 100 ml víz
- 7 g sütőpor
- 65 g kakaópor

A krém hozzávalói:
- 1 liter habtejszín
- 100 g cukormentes étcsokoládé
- 100 g cukormentes tejcsokoládé
- 4 teáskanál negyedannyi édesítő
- 2 csomag zselatinfix

A csokimáz hozzávalói:
- 100 g cukormentes csokoládé
- 50 g margarin
- 1 evőkanál olaj

◾️A tészta alapanyagait alaposan összedolgozzuk, majd kettéosztjuk és sütőpapíros tepsiben megsütjük mindkét lapot 180°-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt.
◾️A krémhez a csokikat egy-egy mélyebb tálba összetörjük.
◾️100 ml tejszínt felmelegítünk és fele-fele arányban az összetört csokikra öntjük. Ezután megvárjuk míg kicsit megolvadnak, és simára keverjük őket.
◾️500 ml tejszínt 2 teáskanál negyedannyi édesítővel és az egyik csomag habfixálóval habosítani kezdünk és amikor már fodrozódik, hozzáadjuk az étcsoki krémet és a habba dolgozzuk. Az így kapott krémet hűtőbe tesszük.
◾️A tejcsokis krémnél szintén habosítani kezdjük a tejszínt a maradék édesítővel és a másik csomag zselatinfixxel, majd ha már fodrozódik mehet bele a tejcsokoládés krém.
◾️A rétegezés a következő:

kakaós lap->étcsokis krém->tejcsokis krém->kakaós lap->csokimáz

◾️A csokimázhoz a csokit, a margarint és az olajat vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a tészta tetejét.
◾️Pár órára tegyük hűtőbe.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések