Japán sajttorta 🇯🇵🧀🎂🍰

Ettől a tortától biztos, hogy nem kóstoltatok még könnyedebb és légiesebb sütit. Ha ilyen desszertre vágytok, mindenképp próbáljátok ki ti is.

Liszt nélkül készül, így diétába is beilleszthető.

A megadott mennyiségek 18-20 cm-s tortaformához elegendőek. Saját tapasztalatból javaslom, hogy magasabb formát válasszatok hozzá, mert sütés közben egészen magasra megnő 😊😃.

Hozzávalók:
- 4 tojás
- 30 g 1:4 por édesítő
- 80 g keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 400 g natúr joghurt
- 1 csipet só

◾️A tojások kettéválasztásával kezdjük a süti készítését.
◾️A sárgájához hozzáadjuk az édesítőt és habosra keverjük.
◾️Mehet bele a keményítő valamint a sütőpor is és beledolgozzuk a masszába.
◾️Ezután beleöntjük a joghurtot is és azzal is alaposan elkeverjük.
◾️A fehérjét a sóval habbá verjük és óvatosan a sárgájához forgatjuk.
◾️A sütőt 170°-ra előmelegítjük.
◾️A tésztát egy tortaformába töltjük és 40-50 perc alatt megsütjük a sütit.
◾️Sütés közben ne nyitogassuk a sütőajtót és miután elzártuk a sütőt se vegyük ki a tortát, hanem hagyjuk ott kihűlni.

💡Tipp: Por édesítővel, gyümölcsöntettel kínáljuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések