Japán sajttorta 🇯🇵🧀🎂🍰
Ettől a tortától biztos, hogy nem kóstoltatok még könnyedebb és légiesebb sütit. Régóta szemezgettem vele, mert nagyon tetszett, hogy annyira könnyű és puha. Ha ilyen desszertre vágytok, mindenképp próbáljátok ki ti is. Régóta szemezgettem vele, mert nagyon tetszett, hogy annyira könnyű és puha.
Liszt nélkül készül, így diétába is beilleszthető.
A megadott mennyiségek 18-20 cm-s tortaformához elegendőek. Saját tapasztalatból javaslom, hogy magasabb formát válasszatok hozzá, mert sütés közben egészen magasra megnő 😊😃.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 30 g 1:4 por édesítő
- 80 g keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 400 g natúr joghurt
- 1 csipet só
◾️A tojások kettéválasztásával kezdjük a süti készítését.
◾️A sárgájához hozzáadjuk az édesítőt és habosra keverjük.
◾️Mehet bele a keményítő valamint a sütőpor is és beledolgozzuk a masszába.
◾️Ezután beleöntjük a joghurtot is és azzal is alaposan elkeverjük.
◾️A fehérjét a sóval habbá verjük és óvatosan a sárgájához forgatjuk.
◾️A sütőt 170°-ra előmelegítjük.
◾️A tésztát egy tortaformába töltjük és 40-50 perc alatt megsütjük a sütit.
◾️Sütés közben ne nyitogassuk a sütőajtót és miután elzártuk a sütőt se vegyük ki a tortát, hanem hagyjuk ott kihűlni.
💡Tipp: Por édesítővel, gyümölcsöntettel kínáljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése