Japán sajttorta 🇯🇵🧀🎂🍰
A japán sajttorta, más néven japán „suflétorta” (Japanese cheesecake vagy soufflé cheesecake), könnyed és habos állagáról híres. Eltér a klasszikus, sűrű amerikai sajttortától. Íze finoman édes, textúrája pedig légies, szinte szivacsszerű. Díszítés nélkül tálalják, és hidegen is rendkívül frissítő desszert.
Ettől a tortától biztos, hogy nem kóstoltatok még könnyedebb és légiesebb sütit. Régóta szemezgettem vele, mert nagyon tetszett, hogy annyira könnyű és puha. Ha ilyen desszertre vágytok, mindenképp próbáljátok ki ti is.
Liszt nélkül készül, így diétába is beilleszthető.
A megadott mennyiségek 18-20 cm-s tortaformához elegendőek. Saját tapasztalatból javaslom, hogy magasabb formát válasszatok hozzá, mert sütés közben egészen magasra megnő 😊😃.
⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés
Idő: 40-50 perc
Megjegyzések
Megjegyzés küldése