Carbonara csirkemell 🧀🥓🇮🇹
Ennek a finomságnak a receptjét az interneten találtam és rögtön megtetszett.
Elkészítve, be is teljesítette az elvárásokat, úgyhogy bátran ajánlom Nektek is, ha gyors ebéd vagy vacsoraötletet kerestek.
A tejszíntől igazán krémes, a parmezán és a bacon pedig, mondanom se kell, fantasztikus ízt ad neki.
Hozzávalók:
- kb. 500 g csirkemell
- olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g bacon
- 3 evőkanál liszt
- 150 g parmezán
- 200 ml tejszín
- só
- bors
◾️A húst megmossuk, felszeleteljük és besózzuk.
◾️Az olajat melegíteni kezdjük, a lisztet pedig a parmezán felével összekeverjük.
◾️A hússzeletek beleforgatjuk a lisztbe és ha kellően meleg az olaj, a csirkemell mindkét oldalát megsütjük benne.
◾️Ezután a visszamaradt olajon megpirítjuk a felkockázott bacont, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát is, amit szintén lepirítunk.
◾️Visszatesszük a húsokat a serpenyőbe, kb. 50 ml vizet adunk hozzá és 30 perc alatt készre pároljuk.
◾️Végül mehet bele a tejszín, a maradék parmezán és sózzuk, borsozzuk is. (A sóval óvatosan bánjatok, mert a húsokat egyszer már megsóztuk és a bacon is sós.)
◾️1-2 percet forraljuk és el is készültünk.
💡Tipp: Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése