Tejszínes-kukoricás cukkini 🌽
Ezekben a forró nyári napokban mi úgy vagyunk vele, hogy nem igazán esnek jól a kiadósabb, kalóriadúsabb ételek.
Mivel nagyon sok cukkínit és patisszont kaptunk a párom anyukájától, így azt gondoltam ebből készítek valami finomságot, a szokásos töltött-rántott változatokon kívül 😃.
Ez a finom tejszínes-kukoricás cukkíni szinte percek alatt elkészül és nagyon finom, egy könnyű ebédet vagy vacsorát tehetünk az asztalra általa.
Én most cukkínit és patisszont használtam kb. fele-fele arányban hozzá, de csak cukkínivel vagy csak patisszonnal is készíthetitek.
Hozzávalók:
- 1 kisebb cukkíni
- 1 közepes patisszon
- 1 doboz konzerv kukorica
- ½ csokor kapor
- 300 ml alaplé
- 200 ml tejszín
- só
- bors
- olaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
◾️A patisszont és a cukkínit megtisztítjuk, kimagozzuk és felkockázzuk.
◾️Kevés olajon lepirítjuk, majd mehet bele a zúzott fokhagyma, amit szintén picit megpirítunk.
◾️Felöntjük az alaplével (Ha nincsen alaplevetek, egy leveskockát forraljatok fel vízzel, hogy elolvadjon, úgyis tökéletes lesz az étel 😊.) és hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát is.
◾️Mehet bele a kapor, a só valamint a bors és fedő alatt puhára pároljuk.
◾️Végül hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
💡Tipp: Párolt rizzsel, tésztával kínáljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése