Lecsó 🧅🫑🌶🍅

A nyár másik nagy slágere nálunk a lecsó 😋.

A legfinomabb lecsót a párom és az apukája készíti holtversenyben 😃.

Van, hogy kolbásszal és virslivel készül, van hogy csak "simán" mindenhogy nagy kedvenc a családban 😊.

Gyerekkoromban a Nagymamám télire is tett el belőle, hogy friss paradicsom és paprika híján, akkor is élvezhessük ezt a finomságot 😊.

Mi a paradicsomot mindig meghámozva tesszük bele, vagy helyette paradicsomlét használunk, mert észrevettük, hogy a páromnak a paradicsom héjtól gyomor fájdalmai vannak és így viszont nincs ezzel probléma.

Hozzávalók:
- kb. 1 kg paprika
- 3 nagyobb fej hagyma
- kb. 150 g füstölt szalonna (2 szelet)
- 400 ml paradicsomlé 
- 1 szál kolbász
- 2 pár virsli
- só
- bors
- pirospaprika
- édesítőszer ízlés szerint

◾️A szalonnát apró kockákra vágjuk és megsütjük.
◾️Ezután a szalonnapörcöket szedjük ki a lábosból és a visszamaradt zsíron üvegesre dinszteljük a felszeletelt hagymát.
◾️Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, picit összesütjük majd "karamellizáljuk" az édesítőszerrel.
◾️Sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a paradicsomlevet (ha sűrűbb a paradicsomlé, pici vizet adjunk hozzá).
◾️Kb. 30 perc alatt készre pároljuk a zöldségeket.
◾️Végül mehet bele a karikára vágott kolbász és virsli és még 10 percet főzzük.

💡Tipp: Friss kenyérrel és a szalonnapörcökkel tálaljuk.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések