Gumisüti vagy rezgős süti 💛🤎🤍❤

Igazi hűsítő nyári desszert, ami egyáltalán nem tartalmaz lisztet és sütés nélkül el tudod készíteni.

Az egyik olyan süti, amivel a legtöbbet kísérleteztem, mert sosem akart az igazi lenni 😀. De megérte a sok próbálkozás, mert szuper süti lett a végeredmény 😊.

Ha olyan desszert receptet kerestek, amit ebben a kánikulában is eltudtok készíteni, ajánlom figyelmetekbe ezt a gumisütit 😊.

A tojásos réteg hozzávalói:
- 2 tojás
- 1 evőkanál 1:4 édesítőszer
- 87 g tejföl (egy kis dobozos tejföl fele)
- 100 ml víz
- 10 g zselatin

◾️A zselatint a vízben feloldjuk (nem szabad forralni, csak melegíteni, majd hűtsük langyosra).
◾️A tojást a tejföllel és az édesítővel kikeverjük, majd mehet hozzá a langyos zselatin.
◾️Egy kisebb tepsi vagy sütőforma aljára öntjük és kb. 45 percet hagyjuk dermedni a hűtőben.

A kakaós réteg hozzávalói:
- 2 tojás
- 1 evőkanál 1:4 édesítőszer
- 2,5 evőkanál kakaópor
- 100 ml víz
- 10 g zselatin

◾️A zselatint a vízben feloldjuk (nem szabad forralni, csak melegíteni, majd hűtsük langyosra).
◾️A tojást a kakaóporral és az édesítőszerrel kikeverjük, majd hozzáadjuk a langyos zselatint.
◾️Mehet a tojásos réteg tetejére és dermedésig hűtőbe tesszük.

A tejfölös réteg hozzávalói:
- 262 g tejföl (másfél kis dobozos tejföl)
- 1 evőkanál 1:4 édesítőszer
- 100 ml víz
- 10 g zselatin

◾️A zselatint a vízben feloldjuk (nem szabad forralni, csak melegíteni, majd hűtsük langyosra).
◾️A tejfölt az édesítőszerrel kikeverjük és hozzáadjuk a langyos zselatint.
◾️Mehet a kakaós réteg tetejére és dermedésig hűtőbe tesszük.

A málnás réteg hozzávalói:
- 150 ml cukormentes málnaszörp
- 100 ml víz
- 10 g zselatin

◾️A zselatint a vízben feloldjuk (nem szabad forralni, csak melegíteni, majd hűtsük langyosra).
◾️Ha langyosra hűlt a zselatin, hozzáadjuk a szörpöt és a tejfölös réteg tetejére öntjük.
◾️Dermedésig hűtőbe tesszük.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések