Tejfölös zöldbableves 🍲

Ha nyár, akkor sokféle friss zöldség és gyümölcs 😋.

Ilyenkor még a levesek íze is másabb a finom, friss zöldségektől (vagy gyümölcsöktől 😊).

Most egy tejfölös zöldbableves receptet mutatok Nektek, ami nagyon finom és kiadós is.

Nekem ugyan nem a kedvencem a zöldbab, de ezt a levest én is szívesen fogyasztom 😊.

Hozzávalók:
- kb. 800 g friss zöldbab
- só
- 1 babérlevél
- olaj
- 1 evőkanál liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál pirospaprika

◾️A babok végeit levágjuk, majd feldaraboljuk és megmossuk őket.
◾️Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi és főzni kezdjük.
◾️Közben hozzáadjuk a babérlevelet és a sót is.
◾️Az olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd mehet bele a liszt, amivel zsemleszínűre pirítjuk.
◾️Adunk hozzá a leves levéből pár kanállal, a pirospaprikát és belekeverjük (csomómentesre) a tejfölt is.
◾️Folyamatos keverés mellett, a többi leveshez adjuk.
◾️Pár percet forraljuk és el is készült.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések