Mura menti csirkemell 🧄
Tipikus magyar vasárnapi ebéd a rántott hús rizzsel, krumplipürével, sült krumplival..a variációk száma végtelen 😊.
A tésztába tejföl és fokhagyma kerül, ami nagyon finom ízt ad a bundának 😊 és biztosan mindenkinek ízlik majd az ebédnél.
Csirkemell helyett pulykamellet vagy sertéskarajt is használhattok.
Ha kedvet kaptatok hozzá, készítsétek el.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- kb. 200 g tejföl
- 2 evőkanál liszt + a forgatáshoz
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
◾️A húst felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges kicsit kiklopfoljuk.
◾️A tésztához a tejfölt, a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát valamint a sót és a borsot összekeverjük.
◾️A húsokat lisztbe forgatjuk, majd pedig a masszába mártjuk és bő, forró olajban kisütjük.
💡Tipp: Köretként rizst, burgonyapürét, párolt zöldséget, salátát kínálhatunk mellé.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése