Mura menti csirkemell 🧄

Tipikus magyar vasárnapi ebéd a rántott hús rizzsel, krumplipürével, sült krumplival..a variációk száma végtelen 😊.

Ha ti is szeretitek ezeket a családi ebédeket, de kicsit feldobnátok  a bundázott húsokat, akkor ezt a csirkemellet  próbáljátok ki. 

A tésztába tejföl és fokhagyma kerül, ami nagyon finom ízt ad a bundának 😊 és biztosan mindenkinek ízlik majd az ebédnél.
Csirkemell helyett pulykamellet vagy sertéskarajt is használhattok.

Ha kedvet kaptatok hozzá, készítsétek el.

Hozzávalók:
 - 500 g csirkemell
- kb. 200 g tejföl
- 2 evőkanál liszt + a forgatáshoz
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors

◾️A húst felszeleteljük, majd sózzuk,  borsozzuk, és ha szükséges kicsit kiklopfoljuk.
◾️A tésztához a tejfölt, a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát valamint a sót és a borsot összekeverjük.
◾️A húsokat lisztbe forgatjuk, majd pedig a masszába mártjuk és bő, forró olajban kisütjük.

💡Tipp: Köretként rizst, burgonyapürét, párolt zöldséget, salátát kínálhatunk mellé.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések