Mogyoróvajas mousse torta 🥜
Ha szeretitek a Snickers csokit, akkor ezt a tortát feltétlenül készítsétek el.
Én egy kedves ismerősömnél, Mónikánál kóstoltam először és hihetetlenül ízlett. Miután sikerült elkérnem a receptjét tőle, én is elkészítettem itthon és most veletek is szeretném megosztani, hogy hogyan is készül ez a mennyei édesség.
Sütni sem kell, így akár a melegebb időben is bátran el lehet készíteni.
A megadott mennyiség egy 18-20 cm-s tortaformához elegendő.
📽: Videó az elkészítésről ide kattintva elérhető
Az alap hozzávalói:
- 1 csomag cukormentes kakaós keksz (kb. 180 g)
- 50 g vaj vagy margarin
- 1 evőkanál kakaópor
A krém hozzávalói:
- 1,5 csomag Dr. Oetker habpor (használhattok habtejszínt is helyette, ez esetben a tejet hagyjátok ki)
- 225 ml tej
- 1 csomag habfixáló
- 250 g mascarpone
- 1 csomag Dr. Oetker expressz zselatinfix
- 22 g zselatin
- 175 g mogyoróvaj
A tetejére:
- 90 g cukormentes csokoládé
- 1 evőkanál olaj
◾️A kekszet egy aprítóban összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a kakaóport és összedolgozzuk.
◾️Egy tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a szélére pedig folpackot teszünk (vizezzétek be a forma belső oldalát picit és úgy szuperül odatapad a fólia).
◾️Beleegyengetjük az alapot.
◾️A 22 g zselatint 50 ml vízzel egy edénybe tesszük és felmelegítjük (csak amíg felolvad, nem szabad forralni).
◾️A habport a tejjel kikeverjük (kb. 3 perc), majd hozzáadjuk a mascarponét, a habfixálót, a zselatinfixet és a felolvasztott zselatint is.
◾️Végül mehet bele a mogyoróvaj és az így kapott krémet a kekszes alapra simítjuk.
◾️A csokit az olajjal vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük.
◾️Pár órára tegyük hűtőbe.
💡Tipp: Díszítésként megszórhatjuk aprított mogyoróval.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése