Lecsós sertésszelet 🌶🫑🍅🧅🥩

Igazi retro, magyar ételnek a receptjét szeretném veletek megosztani 😊.

Mivel úgyis itt a lecsó szezon, bátran kipróbálhatjátok biztosan nem fogtok csalódni, ha megkóstoljátok 😊.

A lecsó készítését szinte mindenki ismeri, és ha hússal kínáljuk, még kiadósabb lesz az ebéd vagy a vacsora 😊.

Hozzávalók:
- kb. 500 g sertéskaraj
- 5 közepes paradicsom
- 5 paprika
- 2 fej hagyma
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika

◾️A húst felszeleteljük, megmossuk és kiklopfoljuk.
◾️Az olajon egy mélyebb serpenyőben elősütjük a húsokat, majd egy tányérra szedjük őket.
◾️A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát pedig felszeleteljük.
▪️ Én a paradicsom héját lehúztam, mert a párom így szereti. Ezt úgy tudjátok a legkönnyebben megtenni, hogy a paradicsomokat keresztben bevágjátok, majd 1 percre forró vízbe teszitek őket. Ezután mehetnek hideg vízbe és már le is húzhatjuk könnyedén a héjukat.
◾️A visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, majd a hőről levéve 50 ml vizet adunk hozzá és jöhet bele a pirospaprika, a paradicsom, a paprika valamint a só és a bors is.
◾️Megvárjuk, míg felforr és visszatesszük bele a húsokat.
◾️Kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk fedő alatt.

💡Tipp: Párolt rizzsel, nokedlivel, tarhonyával esetleg bulgurral tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések